Rudens jēra kāja

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Rudens jēra kāja
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Jēra kāja (standarta iepakojums)
     1 gab.
  • Pastinaks
     1 gab.
  • Šalotes sīpoli
     3 gabali
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Olīveļļa
      cepšanai
  • Tomātu pasta
     1 tējk.
  • Rozmarīns
      4 zariņi
  • Žāvētas melnās plūmes
      8 gab.
  • Sarkanvīns Cabernet Sauvignon 2006 (Francija)
     200 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Medus
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sātīga jēra kāja ar rudens veltēm.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

Sakarsētā lielā pannā apcep jēra kāju zeltaini brūnu. Tajā pašā pannā apcep pastinaku (nomizotu, pārgrieztu uz pusēm), šalotes sīpolus (nomizotus, pārgrieztus uz pusēm) un ķiploku. Kad viss apcepts zeltaini brūns, bet negatavs, liec krāsnī cepties 15-20 minūtes.

Tajā pašā pannā sakarsē eļļu, pievieno tomātu pastu, rozmarīnu, žāvētas plūmes un visu apcep. Pielej sarkanvīnu, pievieno sāli, piparus, medu un vāri līdz mērces konsistencei. Pasniedz jēra kāju kopā ar mērci.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli