Sastāvdaļas
-
Jēra kāja (standarta iepakojums)1 gab.
-
Pastinaks1 gab.
-
Šalotes sīpoli3 gabali
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Olīveļļacepšanai
-
Tomātu pasta1 tējk.
-
Rozmarīns4 zariņi
-
Žāvētas melnās plūmes8 gab.
-
Sarkanvīns Cabernet Sauvignon 2006 (Francija)200 ml
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Medus1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sātīga jēra kāja ar rudens veltēm.
Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
Sakarsētā lielā pannā apcep jēra kāju zeltaini brūnu. Tajā pašā pannā apcep pastinaku (nomizotu, pārgrieztu uz pusēm), šalotes sīpolus (nomizotus, pārgrieztus uz pusēm) un ķiploku. Kad viss apcepts zeltaini brūns, bet negatavs, liec krāsnī cepties 15-20 minūtes.
Tajā pašā pannā sakarsē eļļu, pievieno tomātu pastu, rozmarīnu, žāvētas plūmes un visu apcep. Pielej sarkanvīnu, pievieno sāli, piparus, medu un vāri līdz mērces konsistencei. Pasniedz jēra kāju kopā ar mērci.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.