Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Sālspēc garšas
-
Rumpsteiks200 g
-
Olīveļļa Rimi Lightcepšanai
-
Maize4 šķēlīte (-s)
-
Šitake sēnes6 gab.
-
Baziliks1 sauja (-s)
-
Melnie piparipēc garšas
-
Koriandrs0.5 sauja (-s)
-
Pētersīļi0.5 sauja (-s)
Mērce
-
Majonēze3 ēdamk.
-
Ķiploku pulveris0.5 tējk.
-
Laima sula1 tējk.
-
Pilngraudu sinepes1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Steiku nosusini un cep sakarsētā pannā, taukvielās.
Cep 2 - 3 minūtes no katras puses.
Apkaisi ar sāli un pipariem un ietin folijā nostāvēties 5 minūtes.
Apgrauzdē maizītes.
Pagatavo mērci, savienojot sastāvdaļas.
Taukvielās uz pannas apcep sēnes, pievieno sāli.
Sagriez steiku plānās šķēlītēs, sulu pievieno sēnēm.
Pasniedz uz maizītēm, smērējot mērci, tad liec sēnes, zaļumus un steika šķēles.