Sastāvdaļas
-
Rupjmaizes rīvmaize200 g
-
Upeņu sīrups50 ml
-
Upeņu sula100 ml
-
Laima sula1 gab.
-
Skābais krējums250 g
-
Zemeņu ievārījums100 g
-
Balzāms200 ml
-
Brūnis cukurs200 g
-
Pūdercukurs50 g
-
Svaigas ogaspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Skābo krējumu liec notecināties uz 2 stundām caur sietiņu ledusskapī.
Balzāmu lej katliņā ar brūno cukuru un uz nelielas uguns novāri līdz sīrupa konsistencei.
Rīvmaizē iemaisi upeņu sulu un sīrupu, ja prasās slapjāku, vari pievienot vairāk sulas.
Skābajam krējumam pievieno pūdercukuru un laima sulu – vienmērīgi izmaisi (var pievienot arī svaigas ogas).
Tad rupjmaizi, skābo krējumu, balzāma sīrupu un zemeņu zapti kārto glāzē kārtojumā.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.