Rupjmaizes kārtojums

  • Gatavošana 2h 30min
  • Vidēji grūti
Rupjmaizes kārtojums
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Rupjmaizes rīvmaize
     200 g
  • Upeņu sīrups
     50 ml
  • Upeņu sula
     100 ml
  • Laima sula
     1 gab.
  • Skābais krējums
     250 g
  • Zemeņu ievārījums
     100 g
  • Balzāms
     200 ml
  • Brūnis cukurs
     200 g
  • Pūdercukurs
     50 g
  • Svaigas ogas
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Skābo krējumu liec notecināties uz 2 stundām caur sietiņu ledusskapī.

Balzāmu lej katliņā ar brūno cukuru un uz nelielas uguns novāri līdz sīrupa konsistencei.

Rīvmaizē iemaisi upeņu sulu un sīrupu, ja prasās slapjāku, vari pievienot vairāk sulas.

Skābajam krējumam pievieno pūdercukuru un laima sulu – vienmērīgi izmaisi (var pievienot arī svaigas ogas).

Tad rupjmaizi, skābo krējumu, balzāma sīrupu un zemeņu zapti kārto glāzē kārtojumā.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes