Sastāvdaļas
Mīkla
-
Smilšu mīkla (neitrāla vai sāļa)300 g
Krēms
-
Siers Mascarpone500 g
-
Skābais krējums100 g
-
Auksti kūpināts lasis200 g
-
Citrons1 gab.
Dekors
-
Ikri50 g
-
Rukola1 sauja (-s)
-
Papailu olas4 gab.
-
Gurķispēc garšas
-
Redīsipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Dali mīklu 3 daļās un izrullē piemērota lieluma kūkas formas biskvīta pamatnes.
Mīklu izcep 180 grādos 12-14 minūtes un atdzesē.
Skābo krējumu sablendē ar kūpinātu lasi un pievieno Maskarponi.
Saputo, pievienojot miziņu no 1 citrona un sulu pēc garšas 1-2 tējkarotes.
Kārto torti kūkas formā.
Liec biskvītu un krēmu, atstājot pa virsu krēma kārtu.
Apklāj formu un liec ledusskapī uz nakti sasūkties.
Kūku izņem no formas un dekorē ar mikrosalātiem, paipalu olu pusītēm, gurķa un redīsa šķēlītēm, kā arī ar ikriem.
Bagātīgākai garšai vari pārrīvēt žāvētas melnās olīvas.
Tās var vienkārši izkaltēt cepeškrāsnī vai uz ilgāku laiku atstājot uz radiatoriem.