Sāļais pīrāgs ar vistu

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli
Sāļais pīrāgs ar vistu

Sastāvdaļas

Pamats un pildījums

  • kārtainā mīkla
     250 g
  • sīpols
     1 gab.
  • ķiploks
     1 daiva (-s)
  • cukini
     300 g
  • Cāļu krūtiņas filejas
     500 g
  • eļļa
     2 ēdamk.
  • timiāns
     1.5 tējk.
  • sāls
     
  • melnie pipari
     
  • mocarella siers
     125 g

Mērcei

  • ola
     4 gab.
  • piens
     250 ml
  • sāls
     0.5 tējk.
  • melnie pipari
     1 šķipsniņa (-s)

Svaigi lapu salāti

  • Svaigi lapu salāti
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Garšīgais vistas pīrāgs ar cukini un mocarellas sieru garšos visai ģimenei un ir piemērots gan darba dienās, gan svētkos. Pasniedz ar kraukšķīgiem svaigiem lapu salātiem.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C.

Kārtaino mīklu atkausē un izklāj 24 cm diametra pīrāga formā. Ar dakšiņu sadur mīklā caurumus. Cep pīrāga pamatni cepeškrāsnī uz vidējā plaukta apmēram 10 minūtes.

Samaziniet cepeškrāsns temperatūru līdz 175 °C.

Nomizo un sasmalcina sīpolu un ķiploku. Notīra un sagriež cukīni apmēram 2 x 2 cm kubiņos.

Sīpolus, ķiplokus, cukīni un vistu pa daļām apcep eļļas pannā apmēram 5 minūtes. Pievienojiet timiānu, sāli un piparus.

Klāj vistu un dārzeņus formā uz mīklas. Pa virsu sadrupina mocarellas sienu.

Mērcei sakuļ kopā olas un pienu. Pievieno sāli un melnos maltos piparus.

Pīrāgu formā pildījumam pāri pārlej tikko pagatavoto mērci. Liek cepeškrāsnī uz vidējā plaukta apmēram 30 minūtes līdz virskārta sāk brūnēt.

Pasniedziet pīrāgu ar svaigām salātu lapām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes