Sāļais pīrāgs ar vistu
-
Gatavošana 1h 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pamats un pildījums
-
kārtainā mīkla250 g
-
sīpols1 gab.
-
ķiploks1 daiva (-s)
-
cukini300 g
-
Cāļu krūtiņas filejas500 g
-
eļļa2 ēdamk.
-
timiāns1.5 tējk.
-
sāls
-
melnie pipari
-
mocarella siers125 g
Mērcei
-
ola4 gab.
-
piens250 ml
-
sāls0.5 tējk.
-
melnie pipari1 šķipsniņa (-s)
Svaigi lapu salāti
-
Svaigi lapu salāti
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Garšīgais vistas pīrāgs ar cukini un mocarellas sieru garšos visai ģimenei un ir piemērots gan darba dienās, gan svētkos. Pasniedz ar kraukšķīgiem svaigiem lapu salātiem.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C.
Kārtaino mīklu atkausē un izklāj 24 cm diametra pīrāga formā. Ar dakšiņu sadur mīklā caurumus. Cep pīrāga pamatni cepeškrāsnī uz vidējā plaukta apmēram 10 minūtes.
Samaziniet cepeškrāsns temperatūru līdz 175 °C.
Nomizo un sasmalcina sīpolu un ķiploku. Notīra un sagriež cukīni apmēram 2 x 2 cm kubiņos.
Sīpolus, ķiplokus, cukīni un vistu pa daļām apcep eļļas pannā apmēram 5 minūtes. Pievienojiet timiānu, sāli un piparus.
Klāj vistu un dārzeņus formā uz mīklas. Pa virsu sadrupina mocarellas sienu.
Mērcei sakuļ kopā olas un pienu. Pievieno sāli un melnos maltos piparus.
Pīrāgu formā pildījumam pāri pārlej tikko pagatavoto mērci. Liek cepeškrāsnī uz vidējā plaukta apmēram 30 minūtes līdz virskārta sāk brūnēt.
Pasniedziet pīrāgu ar svaigām salātu lapām.