Sāļās vafeles ar olu un paštaisītu majonēzi

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Sāļās vafeles ar olu un paštaisītu majonēzi
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Kefīrs Rimi
     400 ml
  • Kviešu milti Rimi
     200 g
  • Tilsit siers Rimi
     200 g
  • Sviests Rimi Smart
     100 g
  • Olas Rimi
     2 gabali
  • Garšvielu maisījums
     1 ēdamk.
  • Cepamais pulveris
     2 tējk.
  • Zaļie loki
     10 g
  • Sāls
      Pēc garšas
  • Eļļa
      Cepšanai

Majonēzei

  • Olu dzeltenumi
     2 gabali
  • Olīvu izspaidu eļļas Rimi
     180 ml
  • Citrons
     0.5 gabali
  • Sinepes Rimi
     2 tējk.
  • Sāls un pipari
      Pēc garšas

Pasniegšanai

  • Olas Rimi
     4 gab.
  • Spināti
     50 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sāļās vafeles ar olu un krēmīgu mājās gatavotu majonēzi – garšu baudījums katrā kumosā! 🍳✨

Uz lēnas uguns izkausē sviestu. Lielā bļodā sarīvē sieru, pievieno kefīru, kausēto sviestu un olas dzeltenumu.
Olas baltumu sakul tādā konsistencē, ka, apgāžot bļodu otrādi, tas nekrīt ārā. Pievieno miltus un garšvielu maisījumu, cepamo pulveri un sāli pēc garšas, kā arī sakulto olbaltumu.
Sagriez lokus un iemaisi mīklā. Lej nedaudz mīklas vafeļu pannā, cep, līdz vafeles ir zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Atkārto, līdz visa mīkla ir izlietota.
Pagatavo majonēzi: mazā bļodiņā sajauc olu dzeltenumus, olīveļļu, pierīvē citrona mizu un izspied sulu.
Pievieno sinepes, sāli un piparus pēc garšas. Ar mikseri vai rokas maisītāju puto, līdz iegūta viendabīga majonēze.
Izcep 4 olas pasniegšanai. Uz katras vafeles liec nedaudz majonēzes, virsū kārto ceptu olu un svaigus spinātus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Burkānu cepumi

20min • Viegli