Salāti ar greipfrūtu un lasi

  • Gatavošana 10min
  • Viegli
Salāti ar greipfrūtu un lasi

Sastāvdaļas

Salāti

  • Greipfrūts
     1 gabali
  • Avokado
     1 gabali
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Kūpināts vai vārīts lasis
     100 g
  • Rukola
     50 g
  • Ozollapu salāti
     100 g

Mērce

  • Citronu sula
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Sinepes
     0.5 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Atbrīvojiet greipfrūtu no mizas (kopā ar tās balto daļu), sagrieziet augli šķēlēs.

Avokado pārgrieziet uz pusēm, izņemiet kauliņu, nomazgājiet, sagrieziet šķēlēs vai kubiņos.

Sīpolu sagrieziet plānos gredzenos, bet lasi – strēmelēs.

Salātu lapas nomazgājiet, nosusiniet, ja nepieciešams, sasmalciniet un izkārtojiet uz šķīvja kopā ar pārējām sastāvdaļām.

Pagatavojiet mērci: ar dakšiņu sakuliet eļļu, citronu sulu un sinepes, pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Pārlejiet salātus ar mērci un pasniedziet.

Līdzīgas receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli

Salmiņu zirnekļtīkli

10min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes