Salāti ar greipfrūtu un lasi
-
Gatavošana 10min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Salāti
-
Greipfrūts1 gabali
-
Avokado1 gabali
-
Sarkanais sīpols1 gab.
-
Kūpināts vai vārīts lasis100 g
-
Rukola50 g
-
Ozollapu salāti100 g
Mērce
-
Citronu sula1 ēdamk.
-
Olīveļļa3 ēdamk.
-
Sinepes0.5 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Atbrīvojiet greipfrūtu no mizas (kopā ar tās balto daļu), sagrieziet augli šķēlēs.
Avokado pārgrieziet uz pusēm, izņemiet kauliņu, nomazgājiet, sagrieziet šķēlēs vai kubiņos.
Sīpolu sagrieziet plānos gredzenos, bet lasi – strēmelēs.
Salātu lapas nomazgājiet, nosusiniet, ja nepieciešams, sasmalciniet un izkārtojiet uz šķīvja kopā ar pārējām sastāvdaļām.
Pagatavojiet mērci: ar dakšiņu sakuliet eļļu, citronu sulu un sinepes, pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Pārlejiet salātus ar mērci un pasniedziet.