Salāti ar turku zirņiem terijaki mērcē

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Salāti ar turku zirņiem terijaki mērcē
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Salāti

  • Vārīti turku zirņi
     240 g
  • Terijaki mērce
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Burkānu salāti ar ķirbju sēklām
     200 g
  • Dažādu salātu lapas
     60 g
  • Mazie lauku gurķīši
     2 gab.
  • Ķiršu tomātiņi
     1 sauja (-s)
  • Sāls
      pēc garšas

Mērce

  • Sojas mērce
     20 g
  • Olīveļļa
     20 g
  • Grauzdētu sezama sēklu eļļa
     20 g
  • Cukurs
     20 g
  • Ābolu etiķis
     20 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Salāti ar turku zirņiem terijaki mērcē

Turku zirņus nokās un samaisi ar terijaki mērci un olīveļļu.
Pievieno šķipsnu sāls un uz 10 minūtēm liec cepties uzkarsētā krāsnī 180 grādos, līdz mērce karamelizējusies.
Gurķus, salātu lapas un tomātus sagriez smalkākos gabaliņos un kārto uz šķīvja, pievieno burkānu salātus un ceptos zirņus.
Pārlej ar mērci, kuru pagatavo, visas sastāvdaļas liekot bļodiņā un maisot, līdz cukurs izšķīdis.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes