Salāti ar vistu un zemenēm

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Salāti ar vistu un zemenēm

Sastāvdaļas

Mērce

  • Medus
     85 g
  • Ābolu etiķis
     2 ēdamk.
  • Dižonas sinepes
     1 tējk.
  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Vista

  • Vistas fileja
     450 g
  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Svaigs baziliks
     2 šķipsniņa (-s)
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Salāti

  • Spinātu lapas
     65 g
  • Salātlapas
     65 g
  • Zemenes
     160 g
  • Fetas siers
     50 g
  • Valrieksti
     30 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

 

Gatavo vistu. Bļodā sajauc olīveļļu, sakapātu baziliku un sakapātas ķiploka daiviņas. Tad apsmērē vistas filejas. Apber ar sāli un pipariem un cep uz pannas vai grilpannas.

Sagatavo mērci, visas sastāvdaļas ieberot bļodiņā un kārtīgi samaisot.

Tad noskalo salātlapas un spinātus, sagriež zemenes un ieliek bļodā. Aplej ar mērci un kārtīgi apmaisa.

Apceptās vistas filejas sagriež gabalos un izkārto salātu augšpusē. Tāpat uzliek fetas sieru un valriekstus.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes