Salāti ar vistu un zemenēm
-
Gatavošana 25min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Mērce
-
Medus85 g
-
Ābolu etiķis2 ēdamk.
-
Dižonas sinepes1 tējk.
-
Olīveļļa3 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Vista
-
Vistas fileja450 g
-
Olīveļļa3 ēdamk.
-
Svaigs baziliks2 šķipsniņa (-s)
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Salāti
-
Spinātu lapas65 g
-
Salātlapas65 g
-
Zemenes160 g
-
Fetas siers50 g
-
Valrieksti30 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gatavo vistu. Bļodā sajauc olīveļļu, sakapātu baziliku un sakapātas ķiploka daiviņas. Tad apsmērē vistas filejas. Apber ar sāli un pipariem un cep uz pannas vai grilpannas.
Sagatavo mērci, visas sastāvdaļas ieberot bļodiņā un kārtīgi samaisot.
Tad noskalo salātlapas un spinātus, sagriež zemenes un ieliek bļodā. Aplej ar mērci un kārtīgi apmaisa.
Apceptās vistas filejas sagriež gabalos un izkārto salātu augšpusē. Tāpat uzliek fetas sieru un valriekstus.