Salāti ar vītinātu gaļu

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti
Salāti ar vītinātu gaļu
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Salātu maisījumu
     1 gab.
  • Gurķis
     1 gabali
  • Ķiršu tomāti
      12 gab.
  • Vītināta gaļa
     200 g
  • Marinētas sēnes
     250 g
  • Rīvēts cietais siers
     100 g
  • Lazdu rieksti apcepti
     150 g
  • Olīvas bez kauliņiem
     200 g
  • Granātābolu sēkliņas
     100 g
  • Olīveļļa
     5 ēdamk.
  • Sojas mērce
     3 ēdamk.
  • Etiķis Balsamico
     3 ēdamk.
  • Aveņu ievārījums
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Salātu maisījumu sadali pa četriem šķīvjiem vai lielā lēzenā šķīvī.

Vītināto gaļu saplēs ar pirkstiem un izbārsti pa salātiem.

Uzkaisi sēnes, tomātus (pārgrieztus uz pusēm), olīvas, sieru un gurķus (sagrieztus kubiņos). 

Lazdu riekstus maisiņā nedaudz pasit ar āmuru vai pudeli.

Uzkaisi pāri salātiem.

Mērci pagatavo no eļļas, sojas mērces un etiķa.

Uzlej uz salātiem.

Apkaisi ar granātābolu sēkliņām.

Servē kā atsevišķu ēdienu vai pirms gaļas vai zivju ēdiena.

Var jau arī pasniegt kopā ar otro ēdienu.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes