Sastāvdaļas
-
Salātu maisījumu1 gab.
-
Gurķis1 gabali
-
Ķiršu tomāti12 gab.
-
Vītināta gaļa200 g
-
Marinētas sēnes250 g
-
Rīvēts cietais siers100 g
-
Lazdu rieksti apcepti150 g
-
Olīvas bez kauliņiem200 g
-
Granātābolu sēkliņas100 g
-
Olīveļļa5 ēdamk.
-
Sojas mērce3 ēdamk.
-
Etiķis Balsamico3 ēdamk.
-
Aveņu ievārījums1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Salātu maisījumu sadali pa četriem šķīvjiem vai lielā lēzenā šķīvī.
Vītināto gaļu saplēs ar pirkstiem un izbārsti pa salātiem.
Uzkaisi sēnes, tomātus (pārgrieztus uz pusēm), olīvas, sieru un gurķus (sagrieztus kubiņos).
Lazdu riekstus maisiņā nedaudz pasit ar āmuru vai pudeli.
Uzkaisi pāri salātiem.
Mērci pagatavo no eļļas, sojas mērces un etiķa.
Uzlej uz salātiem.
Apkaisi ar granātābolu sēkliņām.
Servē kā atsevišķu ēdienu vai pirms gaļas vai zivju ēdiena.
Var jau arī pasniegt kopā ar otro ēdienu.