Saldais Cryo kapučino

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Saldais Cryo kapučino
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Sastāvdaļas

Sagatave

  • Piens saldēšanai
     1 L

Dzēriens

  • Ļoti stipra kafija
     50 ml
  • Atlaidināts piens
     150 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Piena sagataves trends, kas aizsākās Pasaules baristu čempionātā – pagatavot kapučīno ar saldētu, atlaidinātu pienu, panākot neticamu dabisku saldumu un krēmīgumu.

Piena paku ieliec saldētavā un atstāj, līdz tā ir pavisam sasalusi.
Kad piens sasalis, izņem to no saldētavas, atver paku, apgriez to otrādi un ļauj izkust aptuveni 300 mililitriem piena.
Visvieglāk to būs noteikt, ja atkausēsi pienu mērtraukā.
Pagatavo espreso kafijas automātā vai intensīvu kafiju mokas kanniņā.
Kamēr gatavojas espreso, nepieciešams uzputot 150 mililitru atlaidinātā piena – to var izdarīt ar kafijas automātu vai uzsildīt pienu katliņā un uzputot ar franču presi.
Ielej espreso krūzē un pārlej uzputoto cryo pienu.
Salīdzinot ar klasisko kapučīno, šis garšos kā karamele, būs īpaši krēmīgs un dabiski salds.

Līdzīgas receptes

Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Aperol Spritz

5min • Viegli
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes