Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Saldais ķirbja kēkss
-
Gatavošana 1h 35min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Krēmsiers230 g
-
Cukurs65 g
-
Ola1 gab.
-
Milti450 g
-
Cepamais pulveris1 tējk.
-
Soda1 tējk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Kanēlis1.5 tējk.
-
Ingvers0.5 tējk.
-
Vaniļas cukurs0.5 tējk.
-
Valrieksti120 g
-
Olas4 gab.
-
Sviests230 g
-
Cukurs400 g
-
Ķirbis425 g
-
Ūdens120 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzsilda krāsni līdz 180°C.
Bļodā liek krēmsieru un puto ar elektrisko mikseri, līdz masa kļūst krēmīga.
Pievieno cukuru, olu un turpina putot, līdz izveidojas viendabīga masa.
Citā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, cepamo sodu, sāli, kanēli, ingvera pulveri un vaniļas cukuru.
Iemaisa riekstus.
Citā bļodā saputo olas.
Pievieno cukuru, kausētu sviestu un samaisa ar putojamo slotiņu.
Pievieno ķirbja biezeni un ūdeni.
Tad ķirbja maisījumu pievieno sausajām sastāvdaļām un kārtīgi samaisa vienmērīgā masā.
Kēksa formā ielej pusi no ķirbja masas, tad lej krēmsieru, tad atlikušo ķirbja masu.
Liek cepties 55-65 minūtes vai līdz zobu bakstāmajam kociņam vairs nekas nepielīp.
Ļauj pilnībā atdzist, pirms izņem no cepamformas.