Saldās un sāļās sirsniņmaizītes

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Saldās un sāļās sirsniņmaizītes

Sastāvdaļas

Sirsniņmaizītes ar olu un bekonu

  • Tostermaizes
     4 šķēlīte (-s)
  • Eļļa
      Apcepšanai
  • Olas
     2 gabali
  • Kūpināts bekons
     100 g
  • Avokado
     1 gabali
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Vīnogu etiķis
     1 tējk.
  • Citronpipari
      Pēc garšas

Saldās sirsniņmaizītes

  • Tostermaizes
     4 šķēlīte (-s)
  • Eļļa
      Cepšanai
  • Ievārījums ICA zemeņu
      Vai jebkurš cits pēc izvēles

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pārsteidz savus mīļos ar sirsnīgām tostermaizēm! Recepšu ideja Valentīna dienas brokastīm.

Sirsniņmaizītes ar olu un bekonu

Divām tostermaizēm izgriež sirds formas caurumu.

Karsē pannu ar eļļu un liek cept tostermaizes un izgrieztās sirsniņas.
Apgriežot uz otru pusi, sirds caurumā lej olu. Uzliec vāku pannai un apcep maizītes, līdz ola gatava.
Apcep arī otru tostermaizi. Tāpat uz pannas apcep bekonu.
Avokado sastampā ar eļļu, etiķi un citronpipariem.
Uz apceptās tostermaizes liec daļu avokado salsas, bekonu un pa virsu olu sirsniņmaizīti.
Uz apceptās sirsniņas, atlikušo avokado salsu.

 

Saldās sirsniņmaizītes

Divām tostermaizēm izgriez vai izspied sirsniņas formas caurumu.

Visas maizītes apcep uz pannas eļļā.
Uz maizītēm bez cauruma smērē ievārījumu vai krēmu un pa virsu liec otru maizīti ar sirds formas vidiņu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes