Saldētā siera kūka ar apelsīnu un piparkūkām

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Saldētā siera kūka ar apelsīnu un piparkūkām

Sastāvdaļas

  • Saldais krējums
     400 ml
  • Olas
     4 gab.
  • Cukurs
     200 g
  • Krēmsiers
     400 g
  • Apelsīns
     1.5 gab.
  • Piparkūkas
     150 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kad saldētavā būs apelsīnu siera kūka ar Ziemassvētku garšu, panašķoties varēs jebkurā brīdī. Atliek vien pasniegt to uz skaista šķīvja un pārkaisīt ar piparkūku drupatām. Vislabākais Ziemassvētku deserts!
Saputo saldo krējumu stingrā konsistencē.

Atdali olas dzeltenumu no baltuma. Sakuļ dzeltenumus ar cukuru, līdz iegūta gaiša un gaisīga masa.

Iejauc krēmsieru un smalki sarīvētu 1 apelsīna miziņu (8 porcijām).

Olu baltumus sakuļ stingrā masā. Uzmanīgi iemaisi krējumu un pēc tam olu baltumus.

Ieklāj veidnē (ap 1,5 l astoņām porcijām) pārtikas plēvi. Mīklu lej veidnē.

Samīci piparkūkas drupatās. Izkaisi drupatas veidnē, bet mazliet pataupi dekorēšanai.

Ieliec saldētavā uz vismaz 4 stundām.

Izņem siera kūku no saldētavas apmēram 15 minūtes pirms pasniegšanas. Liec veidni uz šķīvja un noņem pārtikas plēvi.

Dekorē ar piparkūku drupatām un atlikušo apelsīna miziņu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes