Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Saldie sklandrauši
-
Gatavošana 1h 15min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Pamatne
-
Rudzu milti250 g
-
Sviests100 g
-
Ūdens (silts)100 ml
-
Baltais cukurs1 Tējkarotes
-
Sāls0.5 Tējkarotes
-
Ola1 gab.
Kartupeļu masa
-
Kartupeļi150 g
-
Piens50 ml
-
Sviests10 g
-
Sālspēc garšas
Burkānu masa
-
Burkāni250 g
-
Medus60 g
-
Skābais krējums60 g
-
Ola1 g
-
Kviešu milti20 g
-
Sālspēc garšas
Glazūra
-
Skābais krējums100 g
-
Cukurs50 g
-
Kanēlis1 tējk.
-
Ķimenesdekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Bļodā liek visas pamatnes sastāvdaļas un samīca līdz viendabīgai masai. Liek ledusskapī uz 30 min.
Novāra kartupeļus. Nokāš ūdeni, tad pievieno pienu, sviestu un sāli, ar mikseri visu saputo putrā.
Novāra burkānus, pievieno medu, skābo krējumu, olu, miltus un sāli, saputo līdz vienmērīgai masai.
Sakarsē krāsni līdz 200° C. No mīklas veido formiņas. Tajās pilda sākumā kartupeļu masu, tad burkānu masu.
Cep krāsnī 15-20 minūtes vai līdz burkānu masa ir zeltaina.
Glazūrai sajauc kopā krējumu, cukuru un kanēli. Liek atpakaļ cepties vēl 10 min. Dekorē ar ķimenēm.