Sālīti gurķi minerālūdenī

  • Gatavošana 5min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Gurķi
     500 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Marinējamie zaļumi (dilles, upeņu lapas.)
     2 sauja (-s)
  • Koriandra sēklas
     10 gabali
  • Lauru lapas
     1 gabali
  • Sāls
     30 g
  • Minerālūdens
     400 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sālīto gurķīšu recepte, bet ar mazu noslēpumu vienā sastāvdaļā, kas padarīs gurķus īpaši kraukšķīgus ilgāku laiku. Ja labāk pie sirds iet mazsālīti gurķīši, tie būs gatavi jau nākamajā dienā.

Gurķus noskalo, liek veselus vai sagriež uz pusēm.
Burkā liek ķiploku, zaļumus, koriandra sēklas un smaržīgos piparus, lauru lapu.
Pielej minerālūdeni un pievieno sāli.
Gurķiem uzliek pa virsu smaguma slogu.
Aizver burku un atstāj skābēties istabas temperatūrā vismaz 5 dienas.
Tad burku glabā ledusskapī. Mazsālīti būs jau gatavi nākamajā dienā.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tomāti želejā

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Diļļu marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Provansas marināde

5min • Viegli