Sastāvdaļas
Sāls mīkla
-
Galda sāls300 g
-
Kviešu milti500 g
-
Olas baltums1 gab.
-
Ūdens300 ml
-
Provansas garšaugi1 ēdamk.
-
Olas dzeltenums mīklas apsmērēšanai1 gab.
Pildījums
-
Teļa gaļa1 kg
Garšvielu maisījums
-
Malta paprika1 ēdamk.
-
Kaltēts timiānas1 tējk.
-
Kajēnas pipari1 tējk.
-
Sinepju pulveris1 tējk.
-
Kaltēts rozmarīns1 tējk.
-
Ķiploku pulveris1 ēdamk.
-
Rīvmaize120 g
-
Olīveļļa1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mīklas sastāvdaļas liec traukā un izmīci viendabīgi.
Garšvielas sajauc ar rīvmaizi un olīveļļu.
Ierīvē gaļu, lai tā apklājas no visām pusēm.
Izkaisi uz galda nedaudz miltus un izrullē mīklu.
Gaļu ar rīvmaizes panējumu liec mīklā pa vidu un aizrullē, lai nepaliek gaisa spraugas.
Liec uz cepamā papīra un liec ledusskapī dzesēties uz 2-12 stundām.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un gaļu cep 45 minūtes, pirms tam apsmērējot ar olas dzeltenumu, lai pārliecinātos, ka nepiekļūst gaiss.
Izcepto gaļu vēl atstāj atdzist 20 minūtes, tad sasit garozu.
Garozu gan neēd, pārāk sāļa.