Sāls mīklā cepta teļa gaļa

  • Gatavošana 12h 45min
  • Viegli
Sāls mīklā cepta teļa gaļa
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Sāls mīkla

  • Galda sāls
     300 g
  • Kviešu milti
     500 g
  • Olas baltums
     1 gab.
  • Ūdens
     300 ml
  • Provansas garšaugi
     1 ēdamk.
  • Olas dzeltenums mīklas apsmērēšanai
     1 gab.

Pildījums

  • Teļa gaļa
     1 kg

Garšvielu maisījums

  • Malta paprika
     1 ēdamk.
  • Kaltēts timiānas
     1 tējk.
  • Kajēnas pipari
     1 tējk.
  • Sinepju pulveris
     1 tējk.
  • Kaltēts rozmarīns
     1 tējk.
  • Ķiploku pulveris
     1 ēdamk.
  • Rīvmaize
     120 g
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mīklas sastāvdaļas liec traukā un izmīci viendabīgi.

Garšvielas sajauc ar rīvmaizi un olīveļļu.

Ierīvē gaļu, lai tā apklājas no visām pusēm.

 

Izkaisi uz galda nedaudz miltus un izrullē mīklu.

Gaļu ar rīvmaizes panējumu liec mīklā pa vidu un aizrullē, lai nepaliek gaisa spraugas.

 

Liec uz cepamā papīra un liec ledusskapī dzesēties uz 2-12 stundām.

 

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un gaļu cep 45 minūtes, pirms tam apsmērējot ar olas dzeltenumu, lai pārliecinātos, ka nepiekļūst gaiss.

 

Izcepto gaļu vēl atstāj atdzist 20 minūtes, tad sasit garozu. 

Garozu gan neēd, pārāk sāļa.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli