Salsa Verde

  • Gatavošana 15min
  • Vidēji grūti
Salsa Verde
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Marinēti mazie gurķīši
     60 g
  • Kaperi
     30 g
  • Pētersīļi
     15 g
  • Baziliks
     30 g
  • Piparmētra
     15 g
  • Olīveļļa Extra Virgin
     100 ml
  • Dižonas sinepes
     2 tējk.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā liec visus smalki sakapātus zaļumus, kaperus (ļoti smalki sakapātus), ķiplokus (notīrītus un izspiestus caur ķiplokspiedi), gurķus (ļoti smalki sakapātus), sinepes, etiķi un samaisi.
Tad pielej eļļu un atkal visu samaisi.
Mērcei jābūt sulīgai, bet ne pārāk šķidrai.
Pievieno sāli un piparus pašās beigās, pēc garšas. Beigās tāpēc, ka kaperi, gurķi un sinepes ir gana sāļi un var gadīties, ka sāli papildus nemaz nevajadzēs.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pildīti tomāti

30min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Krāsainie vegāniskie burito

1h • Vidēji grūti