Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Sarkanā velveta kūka
-
Gatavošana 1h 30min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Biskvīts
-
Milti340 g
-
Kartupeļu ciete35 g
-
Kakao2 ēdamk.
-
Cukurs300 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Soda1 tējk.
-
Baltvīna etiķis1 ēdamk.
-
Augu eļļa240 ml
-
Olas3 gab.
-
Sviests115 g
-
Paniņas280 ml
-
Vaniļas cukurs1 tējk.
-
Sarkanā pārtikas krāsviela4 ēdamk.
Krēms
-
Krēmsiers450 g
-
Mīksts sviests225 g
-
Pūdercukurs300 g
-
Vaniļas cukurs2 tējk.
Dekorēšanai
-
Dzērvenes1 sauja (-s)
-
Godži ogas1 sauja (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Paniņām pievieno sodu, kas sajaukta ar etiķi.
Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru.
Saputo.
Pa vienai ieputo olas, augu eļļu un sakuļ, līdz masa kļūst gaisīga.
Pievieno krāsvielu.
Atsevišķā bļodā iesijā visas sausās sastāvdaļas – miltus, kartupeļu cieti un kakao.
Pieber šķipsniņu sāls.
Sviesta un olu masai pakāpeniski pievieno miltus un paniņas.
Visu samaisa.
Mīklu sadala divās vienādās daļās, lej kūku formā un cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 35–40 min. vai kamēr gatavs.
Gatavību pārbauda ar kociņu.
Atdzesē.
Gatavo krēmu.
Sviestu istabas temperatūrā sakuļ ar pūdercukuru un vaniļas cukuru.
Pievieno krēmsieru un atkal sakuļ līdz viendabīgai masai.
Biskvīta kārtas liek vienu virs otras, pa vidu ziežot krēmu.
Ar krēmu apsmērē arī tortes virsu un malas.
Dekorē ar dzērvenēm un godži ogām.