Sarkano kāpostu salāti

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Sarkano kāpostu salāti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

  • Kāposti sarkanie
     300 g
  • Burkāns
     1 gabali
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Loki
     3 gabali
  • Sasmalcinātas, grauzdētas mandeles
     1 sauja (-s)
  • Sezama sēklas
     1 ēdamk.
  • Kļavu sīrups
     30 g
  • Ābolu etiķis
     30 g
  • Olīveļļa
     30 g
  • Sāls pēc garšas
     
  • Pipari pēc garšas
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lielā bļodā samaisi rīvētus burkānus un sasmalcinātus sarkanos kāpostus, pētersīļus, lociņus un grauzdētas mandeles.
Nelielā sausā pannā apgrauzdē sezama sēklas uz vidējas uguns, līdz tās kļūst viegli zeltainas un smaržīgas.
Atsevišķā bļodā samaisi kļavu sīrupu, ābolu sidra etiķi, olīveļļu, sāli un piparus.
Pārlej sarkano kāpostu maisījumam mērci un maisi, līdz salāti ar to ir vienmērīgi sajaukušies. Pievieno grauzdētās sezama sēklas.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes