Sastāvdaļas
Salāti
-
Cūku pupas vai sojas pupiņas (lobītas)100 g
-
Cukurzirņi100 g
-
Franču pupiņas (blanšētas)100 g
-
Piparmētrapēc garšas
-
Pētersīlispēc garšas
Mērce
-
Sarkanai sīpols2 gab.
-
Olīveļļa pirmā spieduma150 ml
-
Timiāns2 zariņi
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Baltā vīna etiķis30 ml
-
Sinepes1 ēdamk.
-
Cukurs1 ēdamk.
-
Sāls1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez sarkano sīpolu lielākos gabaliņos, ķiploku nomizo un sagriez plānās šķēlītēs.
To, ko sagriezi, liec pannā ar 50ml olīveļļas uz mazas uguns nosautēties, pievieno arī timiānu.
Atsevišķi bļodā sajauc cukuru, sāli, sinepes un etiķi, tad pievieno olīveļļu. Pēc tam bļodā liec pupas un zirņus.
Kad sīpoli un ķiploki gatavi, tos atdzesē un pievieno klāt pie pārējām sastāvdaļām – visu izmaisi.
Salātiem visu uzgriež vidēji lielos gabalos, piparmētrai un pētersīlim saplūc lapas. Visu sajauc kopā un salātus pasniedz aukstus.