Sātīgā fokača

  • Gatavošana 5h
  • Vidēji grūti
Sātīgā fokača
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Kviešu milti
     500 g
  • Cukurs
     25 g
  • Sāls
     15 g
  • Svaigs raugs
     15 g
  • Silts ūdens
     325 ml
  • Saulē kaltēti tomāti
     1 sauja (-s)
  • Olīveļļa
     200 ml
  • Rozmarīns
      Pēc garšas
  • Oregano
      Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Raugam pievieno cukuru un maisi, līdz izkūst.
Samīci mīklu – miltus, rauga un cukura maisījumu, siltu ūdeni – līdz viendabīgai masai.
Pievieno sāli, sasmalcinātu rozmarīnu un oregano
Sasmalcini tomātus, iemīci daļu mīklā. Kad mīkla samīcīta, liec to bļodā, pārsmērē ar eļļu, pārklāj ar dvieli un ļauj uzrūgt istabas temperatūrā aptuveni 4 stundas.
Ņem uzrūgušo mīklu, klāj ietaukotā pannā, izlīdzini, ar pirkstu iespied caurumiņus, kuros ievieto saulē kaltētus tomātus un rozmarīnu. Vari pārkaisīt ar sāls kristāliem un oregano.
Bagātīgi pārslaki eļļu
Nedaudz vēl uzraudzē (aptuveni 30 minūtes) un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 200 grādos aptuveni 30–35 minūtes.
Krāsnī uz apakšējās daļas novieto trauku ar karstu ūdeni, lai fokača sanāktu mitrāka.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dārzeņu ramen

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes