Sautēta teļa gaļa ar dārzeņiem un garšaugiem
-
Gatavošana 1h 30min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Kartupeļi100 g
-
Teļa gaļa250 g
-
Seleriju kāti100 g
-
Sīpoli100 g
-
Saldēti zaļie zirnīši100 g
-
Burkāni100 g
-
Tomāti ķiršu100 g
-
Sarkanā paprika1 gab.
-
Mandarīni3 gab.
-
Tomāti savā sulā3 ēdamk.
Garšaugi
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Čili pipars0.5 gab.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Kanēļkoka miza1 gab.
-
Citronpipari1 šķipsniņa (-s)
-
Loki1 sauja (-s)
-
Timiāns1 sauja (-s)
-
Rozmarīns1 sauja (-s)
-
Pētersīļi1 sauja (-s)
-
Olīveļļa1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gaļu attīri no cīpslām un liekiem taukumiem. Sagriez vienādos kubiciņos.
Uzkarsētā pannā pievieno olīveļļu un liec cept teļa gaļas kubiņus ar visu kaulu.
Cep, kamēr gaļa kļūst brūna.
Pievieno kanēļa standziņu. Noskalo un pārgriez mandarīnus uz pusēm.
Gaļai pievieno mandarīnus ar visu sulu. Sautē uz lēnas uguns 10 – 20 minūtes.
Izņem mandarīnus. Pievieno tomātus savā sulā, sagrieztus seleriju kātus, burkānus, sīpolus un ķiplokus.
Uzliec pannai vāku un turpini sautēt.
Pievieno sagrieztus kartupeļus un sarkano papriku un sautē līdz kartupeļi kļūst mīksti.
Pievieno ķirštomātiņus un zaļos zirnīšus, pēc nepieciešamības, sāli, piparus.
Pievieno smalki sagrieztus garšaugus un pasniedz siltu.