Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Kāposti Savojas1 gab.
-
Vīnogu kauliņu eļļa20 ml
-
Sīpoli140 g
-
Ķiploki20 g
-
Fenheļa sēkliņas1 tējk.
-
Rozīnes70 g
-
Ciedru rieksti25 g
-
Kanēlis0.25 tējk.
-
Malta jēra gaļa800 g
-
Feta200 g
-
Pētersīļi1 sauja (-s)
-
Bazilikspēc garšas
Mērce
-
Vīnogu kauliņu eļļa10 ml
-
Sīpoli90 g
-
Ķiploki3 daiva (-s)
-
Tomāti ķiršu750 g
-
Kaperi1 ēdamk.
-
Demerara cukurniedru cukurs1 ēdamk.
-
Jūras sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pannā lej vīnogu kauliņu eļļu, liec klāt ļoti smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus, sāli un sautē uz mazas liesmas kādas 15 minūtes, lai kļūst jau mīksti, bet vēl ne brūni.
Tikmēr uzvāri katlā ūdeni un pieber ēdamkaroti sāls.
Izgriez kāpostam kacenu, lēnām noņem lapas, tik tālu, kamēr tās ir par mazu, lai pildītu.
Iemērc lapas ūdenī (es lieku 4-5, atkarīgs no katla izmēra) un pavāri 2-3 minūtes.
Izņem ārā, liec sietā, un tā sagatavo visas.
Noņem pannu ar sīpoliem, pieliec riekstus, rozīnes, fenheli, 1 tējkaroti piparu un samaisi. Atdzesē.
Tikmēr mērcei citā pannā sakarsē eļļu, liec iekšā ļoti smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus, sāli.
Sautē 10 minūtes, tad pievieno tomātus (sablendētus, bet vēl ar gabaliņiem), cukuru, sakapātus kaperus un sautē uz palielas liesmas 10 minūtes.
Ielej pusi keramiskajā traukā, kurā cepsi.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Kamēr karsējas krāsns, gatavo tīteņus.
Pildījumam, kas atdzisis, pievieno maltu gaļu, zaļumus, pusi fetas siera un sāli, cik vēlies. Samīci.
Ņem kāposta lapu, liec pildījumu tuvāk sev, kacena daļā, rullē ciet līdz pusei, tad ieloki malas un aizrullē pavisam.
Liec traukā uz mērces, un tā sagatavo visus.
Uzlej pa virsu pārējo mērci, uzber pārējo fetu, uzliec vāku vai foliju un cep 25 minūtes.
Noņem foliju un cep vēl 30 minūtes, kamēr viss kļūst skaisti zeltains.
Pasniedz.