Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Savvaļas rīsu salāti
-
Gatavošana 1h 5min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Salāti
-
Burkāni300 g
-
Savvaļas rīsu maisījums200 g
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Sarkanās vīnogas250 g
-
Zaļās pupiņas200 g
-
Pekanrieksti100 g
-
Rukola2 sauja (-s)
-
Fetas siers200 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Mērce
-
Kļavu sīrups2 ēdamk.
-
Balzamiko etiķis3 ēdamk.
-
Citrona sula2 ēdamk.
-
Olīveļļa2 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai un nedaudz atdzesē.
Uzkarsē krāsni līdz 200 °C
Vienā cepešpannas pusē izkārto burkānus, otrā – vīnogas.
Burkānus apslaka ar olīveļļu un cep 10 min. Pēc tam izņem no krāsns un mazliet atdzesē.
Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, pupiņas un vāra 2 min. vai līdz tās ir mīkstas.
Nokāš un liek atdzesēties.
Pagatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas.
Lielā bļodā liek rīsus, burkānus, pupiņas, 90 g pekanriekstus, rukolu un pusi no fetas siera.
Pārlej ar mērci un samaisa.
Kārto uz šķīvja.
Pārkaisa ar atlikušo fetas sieru, vīnogām un pekanriekstiem.
Pasniedz.