Sēklu burgers ar kvinojas kotleti

  • Gatavošana 3h 20min
  • Vidēji grūti
Sēklu burgers ar kvinojas kotleti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Sēklu maizītei

  • Linsēklas
     15 g
  • Saulespuķu sēklas
     15 g
  • Čia sēklas
     15 g
  • Karsts ūdens
     60 ml
  • Rīsu milti
     100 g
  • Zirņu milti
     75 g
  • Tapiokas milti
     25 g
  • Ceļteku sēnalu pulveris
     15 g
  • Cepamais pulveris
     1.5 tējk.
  • Silts ūdens
     240 ml
  • Ābolu etiķis
     15 g

Kvinojas kotletei

  • Kvinoja
     150 g
  • Baltās pupiņas
     300 g
  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Kukurūzas ciete
     5 ēdamk.
  • Garšvielas pēc izvēles
     

Burgeram

  • Tomāti
     6 šķēlīte (-s)
  • Sīpols
     6 šķēlīte (-s)
  • Vegāniskā majonēze
     6 ēdamk.
  • Salātu lapas
     
  • Zaļumi
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Aplej trīs veidu sēklas ar karstu ūdeni, samaisi.
Liec bļodā ar visām pārējām maizes sastāvdaļām, samīci, izveido 6 vienādas bumbiņas.
Apslaki ar olīveļļu un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 45 minūtes.
Izmērcē kvinoju vismaz 6 stundas, novāri sālsūdenī.
Saberz pupiņas viendabīgā masā, samīci kopā ar kvinoju, garšvielām, kukurūzas cieti un eļļu.
Cep sakarsētā kokosa eļļā, līdz krāsa kļūst zeltaina.
Griez maizīti uz pusēm, iesmērē majonēzi, liec salātu lapu, kvinojas kotleti, tomātu, sīpolu, zaļumus.
Uzliec maizes augšiņu un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli