Sastāvdaļas
Zupa
-
Vīnogu kauliņu eļļa (cepšanai)20 ml
-
Selerijas saknes500 g
-
Seleriju kāti250 g
-
Jaunie kartupeļi200 g
-
Konservētas cannellini pupiņas I Love Eco240 g
-
Ķiploks5 daiva (-s)
-
Sālspēc garšas
-
Melnie pipari1 tējk.
-
Rozmarīns1 tējk.
-
Dārzeņu buljons1.5 L
-
Muskatrieksts (svaigi sarīvēts)nedaudz
Pasniegšanai
-
Zilais sierspēc izvēles
-
Zaļumipēc izvēles
-
Eļļa vai karamelizēts sviestspēc izvēles
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katlā sakarsē eļļu, kad tā karsta, liec sagrieztus kartupeļus (ar visu mizu) un selerijas kātus (ar visiem zaļumiem).
Pieber sāli un, ik pa laikam maisot, cep uz lielas liesmas, lai apbrūnē, jo tas dos intensīvāku garšu.
Kad dārzeņi viegli zeltaini, pievieno visas pārējās sastāvdaļas (selerijas saknes nomizotas un sagrieztas gabalos, rozmarīns smalki sakapāts, pupiņas ar visu šķidrumu, kas paciņā), izņemot muskatriekstu un zilo sieru.
Vāri, kamēr viss mīksts un gatavs.
Lej pa daļām blenderī un sablendē, kamēr krēmīgs (no sākuma liec vairāk biezumu, bet šķidrumu pievieno tik, cik biezu zupu vēlies).
Sablendētajai masai pievieno muskatriekstu.
Liec atpakaļ katlā, uzsildi, lej šķīvjos, pasniedz ar zilo sieru, marinētu mocarellu vai karamelizētu sviestu.