Sēnes sviestā

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti
Sēnes sviestā
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Sviests
     80 g
  • Šampinjoni
     600 g
  • Rozmarīns
     1 tējk.
  • Šalotes sīpols
     30 g
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē pannu, liec tajā 60 g sviesta.

Ieber četrās daļās sagrieztas sēnes, pieliec rozmarīnu, sāli un cep uz palielas liesmas.

No sākuma sēnes šķietami kļūs sausākas, tad iztecēs šķidrums.
Ļauj, lai sēnes cepas, kamēr šķidrums iztvaiko un sēnes kļūst sausākas un zeltainākas.

Tad pievieno atlikušo sviestu, smalki sakapātu sīpolu, saspiestu un sakapātu ķiploku un pacep vēl 3-4 minūtes.

Pasniedz, uzberot piparus.

Līdzīgas receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes