Sēņu burgers

  • Gatavošana 15min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Burgers

  • Portobello sēnes
     2 gab.
  • Olīveļļa
     30 ml
  • Sojas mērce
     1 ēdamk.
  • Citronu sula
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Oregano
     0.5 tējk.
  • Kūpināta paprika
     0.5 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Pipari
     0.5 tējk.
  • Čedaras siers
     2 šķēlīte (-s)
  • Burgeru maizītes
     2 gab.
  • Tomāti
     2 šķēlīte (-s)
  • Salāti
      2 lapas
  • Sarkanie sīpoli
     2 šķēlīte (-s)

Mērce

  • Majonēze
     2 ēdamk.
  • Kečups
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Kūpināta paprika
     0.5 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sēņu burgers

Notīri Portobello sēnes, noņem kātiņu un, ja vēlies, cepurītes apakšu.
Mazā bļodiņā sajauc olīveļļu, sojas mērci, citronu sulu, ķiplokus un visas garšvielas.
Bagātīgi noslaki sēņu augšpusi un apakšpusi.
Uzkarsē pannu (labi, ja ir grilpanna), un cep sēnes apmēram 5 minūtes no katras puses, ik pa laikam ieziežot ar atlikušo marinādi.
Kad sēnes jau gandrīz gatavas, sēnēm uzliec siera šķēli un ļauj izkust.
Sajauc visas mērces sastāvdaļas.
Uz apgrauzdētas burgeru maizītes liec merci, salātus, Portobello sēnes ar sieru, tomātus un sīpolus.
Visu pārlej ar mērci, liec sālātus un otru maizīti.
Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes