Sastāvdaļas
Mīkla
-
Sēnes (pēc izvēles - šampinjoni, portobello, austersēnes vai citas)200 g
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Timiāns1-2 zariņi
-
Sviests50 g
-
Vīnogu kauliņu eļļa20 ml
-
Sāls1 Tējkarotes
-
Cukurs0.5 Tējkarotes
-
Piens120 ml
-
Kviešu milti180 g
-
Cepamais pulveris8 g
-
Olas2 gab.
Drumstalas
-
Sviests80 g
-
Kviešu milti50 g
-
Cietais siers40 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sēnes un ķiploku sakapā un apcep sviestā, pievienojot timiāna lapiņas. Atdzesē un pievieno papildu eļļu un pienu.
Sakul olas ar sāli un cukuru. Jauc sēnes ar eļļu un iecilā mīklā miltus.
Sagatavo drumstalas, savienojot visas sastāvdaļas.
Pildi mafinu mīklu līdz pusei formiņās un pa virsu kaisi drumstalas. Liec cept sakarsētā cepeškrāsnī – apakšējā iedalījumā 180 grādos 18-20 minūtes.