Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Jūras asara fileja (vai cita jūras baltā zivs)300 g
-
Citrona sula1 gab.
-
Laima sula1 gab.
-
Apelsīna sula1 gab.
-
Violetie sīpoli3 gabali
-
Šalotes sīpoli3 gabali
-
Sāls1 tējk.
-
Melnie piparipēc garšas
-
Maurloki0.5 bunte (-s)
-
Koriandrs0.5 bunte (-s)
Pasniegšanai
-
Saldais kartupelis1 gabali
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nobaudi eksotisko Čīles tradicionālās virtuves gardumu - īpašā tehnikā marinētu zivi!
Sagriez zivi 1 x 1 cm lielos gabaliņos un apslaki ar citrona un laima sulu.
Sīpolus nomizo un sagriez ļoti, ļoti plānās pusripiņās un pievieno zivij kopā ar sāli, pipariem, maurlokiem un koriandru. Liec ledusskapī ievilkties uz 15 minūtēm.
Saldo kartupeli novāri ar visu mizu un pasniedz kā piedevu kopā ar seviči.