Sastāvdaļas
Kūka
-
Smilšu mīkla230 g
-
Bumbieri5 gab.
-
Siers Mascarpone700 g
-
Olas4 gab.
-
Citrons1 gab.
-
Kukurūzas ciete30 g
-
Cukurs170 g
Krēms
-
Smiltsērkšķi300 g
-
Apelsīns1 gab.
-
Cukurs60 g
-
Kukurūzas ciete10 g
-
Olu dzeltenumi6 gab.
-
Sviests45 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ieklāj tartes formā smilšu mīklu un cep 180 grādos 10 minūtes.
Uzliec veselus nomizotus bumbierus vai sagriez gabalos (pēc izvēles).
Saputo olas ar cukuru.
Pievieno Maskarpone sieru, citrona miziņu un sulu.
Tāpat iecilā kukurūzas cieti.
Lej formā un liec cept 170 grādos 45 minūtes.
Ļauj kūkai atdzist.
Pa to laiku gatavo smiltsērkšķu krēmu.
Savāri smiltsērkšķu ogas ar apelsīnu sulu un izkās caur sietu.
Liec karsēt un pievieno olu dzeltenumus ar cieti.
Maisi, līdz krēms sabiezē.
Masā iemaisi arī sviestu un uzlej uz kūkas.
Kūku liec ledusskapī atdzist pilnībā, vismaz uz pusotru stundu.