Siera kūka ar ķiršiem
-
Gatavošana 1h 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Smilšu mīkla400 g
-
Olas4 gab.
-
Siers Mascarpone500 g
-
Brūnais cukurs100 g
-
Ķirši500 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Atlaidina saldēto smilšu mīklu.
Izrullē mīklu cepamās formas lielumā. Ieklāj formā un ar dakšu sadursta mīklā caurumus.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C un cep mīklas pamatni 15 minūtes.
Sakuļ olas ar cukuru, lai cukurs izšķīst.
Iecilā maskarpones krēmu.
Krēmā iemērc ķirsi un nogaršo, vai krēms attiecībā ar ķirsi nav par saldu vai tieši otrādi, pietrūkst salduma.
Ja krēms ir par saldu, pievieno citrona sulu.
Ķirši sezonā mēdz būt skābāki vai saldāki.
Kad viss ir ideāli, lej siera masu izceptajā pamatnē.
Atkaulo ķiršus un liek pa virsu krēmam.
Samazina temperatūru krāsnī līdz 170 °C.
Liek cept kūku 40 – 50 minūtes.