Sastāvdaļas
Ievārījums
-
Kumkvats400 g
-
Rozmarīns2 zariņi
-
Želejas cukurs130 g
Kūkas pamatne
-
Piparkūkas300 g
-
Sviests150 g
Pildījums
-
Svaigais siers700 g
-
Olas3 gab.
-
Cukurs220 g
-
Vaniļas cukurs1 ēdamk.
-
Apelsīns1 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kumkvatu sagriez mazākos gabalos ar visu mizu, ja ir sēkliņas, izņem tās.
Pievieno cukuru un rozmarīna zarus, liec vārīties uz lēnas uguns. Vāri vismaz 15 minūtes. Atdzesē.
Cepumus samal un piejauc mīktu sviestu.
Klāj pamatni kūkas formā un apcep 10 minūtes cepeškrāsnī 160 grādos.
Saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru.
Piejauc sieru, apelsīna mizu un sulu.
Lej kūku formā un cep 45 minūtes.
Atdzesē.
Ja vēlies, kūku apsmērē ar papildus svaigo sieru.
Pārlej pa virsu kumkvata ievārījumu. Dekorē ar rozmarīnu.