Siera kūka Milka ar ķiršiem
-
Gatavošana 2h
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Vārīts kondensētais piens ar cukuru397 g
-
Filadelfijas siers Milka500 g
-
Musli pārslas250 g
-
Olas2 gab.
-
Augu tauku pasta100 g
-
Ķirši600 g
-
Laims2 gab.
-
Pūdercukurs1.5 ēdamk.
-
Želantīns1.5 ēdamk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
Dzeltenumus jauc kopā ar muesli pārslām, augu tauku pastu un pūdercukuru.
Ieklāj kūkas veidnē cepamo papīru un virsū liek muesli pamatni.
Cep sakarsētā cepeškrāsnī 10–12 minūtes, līdz tā kļūst kraukšķīga un zeltaina. Tad atdzesē.
Uzsilda kondensēto pienu, lai tas kļūst šķidrāks. Pārlej pār tortes pamatni.
Gatavo krēmu. Sakuļ olas baltumus ar šķipsniņu sāls, biezā masā. Izspiež laima sulu un pievieno tai želantīnu.
Atstāj, lai uzbriest, tad uzkarsē un sakuļ kopā ar svaigo sieru.
Iecilā krēmā arī olu baltumus.
Gatavo masu lej kūkas formā un liek ledusskapī vismaz uz 1,5 stundu.
Attīra ķiršus no kauliņiem un pirms pasniegšanas pārber tos kūkai.
Ieteikums!
Kūkai var izmantot arī citas ogas vai augļus, arī saldētus.