Siera kūka Milka ar ķiršiem

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Siera kūka Milka ar ķiršiem

Sastāvdaļas

  • Vārīts kondensētais piens ar cukuru
     397 g
  • Filadelfijas siers Milka
     500 g
  • Musli pārslas
     250 g
  • Olas
     2 gab.
  • Augu tauku pasta
     100 g
  • Ķirši
     600 g
  • Laims
     2 gab.
  • Pūdercukurs
     1.5 ēdamk.
  • Želantīns
     1.5 ēdamk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.

Dzeltenumus jauc kopā ar muesli pārslām, augu tauku pastu un pūdercukuru. 

Ieklāj kūkas veidnē cepamo papīru un virsū liek muesli pamatni. 

Cep sakarsētā cepeškrāsnī 10–12 minūtes, līdz tā kļūst kraukšķīga un zeltaina. Tad atdzesē.

Uzsilda kondensēto pienu, lai tas kļūst šķidrāks. Pārlej pār tortes pamatni.

Gatavo krēmu. Sakuļ olas baltumus ar šķipsniņu sāls, biezā masā. Izspiež laima sulu un pievieno tai želantīnu. 

 Atstāj, lai uzbriest, tad uzkarsē un sakuļ kopā ar svaigo sieru.

Iecilā krēmā arī olu baltumus.

 Gatavo masu lej kūkas formā un liek ledusskapī vismaz uz 1,5 stundu.

Attīra ķiršus no kauliņiem un pirms pasniegšanas pārber tos kūkai.

Ieteikums!
Kūkai var izmantot arī citas ogas vai augļus, arī saldētus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes