Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Siera kūka
-
Gatavošana 2h 20min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pamatne
-
Cepumi200 g
-
Cukurs1 ēdamk.
-
Sviests70 g
Pildījums
-
Krēmsiers880 g
-
Cukurs400 g
-
Saldais krējums120 g
-
Skābais krējums460 g
-
Milti45 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Vaniļas pāksts sēklas1 zariņš
-
Olas4 gab.
Virskārta, ja kūka ieplaisā
-
Skābais krējums500 g
-
Cukurs2 ēdamk.
-
Vaniļas ekstrakts1 tējk.
Dekorēšanai
-
Ievārījums vai ogaspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Blenderī saliek visas sastāvdaļas pamatnei un maļ, līdz izveidojas vienmērīga masa.
Formu ietauko, liek iekšā cepumu masu un piespiež pie pamatnes. Pamatni cep 180°C 8-10 minūtes.
Bļodā liek krēmsieru un cukuru, sastāvdaļas ar rokas mikseri miksē līdz vienmērīgai masai. Pievieno saldo krējumu un turpina miksēt līdz krējums iemaisījies.Tad pievieno skābo krējumu, miltus, sāli un vaniļas pāksts sēklas.
Sastāvdaļas iemaisa, tad pa vienai pievieno olas. Tiklīdz pēdējā ola ir iemiksēta, slēdzam mikseri ārā.
Masu ielej uz atdzesētas pamatnes. Kūkas trauku ieliek cepampannā, kurā ielej karstu ūdeni. Cep 180°C 1 stundu, tad izslēdz karstumu un atstāj uz 1 stundu krāsnī atdzesēties. Ņem ārā.
Ja ir izveidojusies plaisa, to var paslēpt zem otrās virskārtas, ko izveido no krējuma, cukura un vaniļas ekstrakta. Kūkai pārlieto krējuma virskārtu liek cepties vēl 10 - 15 min 180°C.
Ļauj kūkai pilnībā atdzist - 4h vai uz diennakti. Pasniedz ar ievārījumu un/vai svaigām ogām.