Siera nageti

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Siera nageti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Nagetiem

  • Sviests
     75 g
  • Milti
     75 g
  • Piens
     600 ml
  • Olas
     3 gabali
  • Siers Emental
     250 g
  • Olas
     3 gabali
  • Milti
     140 g
  • Rīvmaize
     140 g
  • Eļļa
      Fritēšanai
  • Sāls- un pipari
      Pēc garšas
  • Muskatrieksts
     1 šķipsniņa (-s)

Mērcei

  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sarkanā paprika
     1 gabali
  • Čili pipars
     0.5 gabali
  • Sarkanie tomāti
     400 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mērcei

Blanšē tomātus, iegriežot pamatnē krustiņus, aplejot ar verdošu ūdeni un pēc 5 minūtēm novelkot ādu,

Sasmalcini papriku, čilli un ķiploku un apcep olīveļļā.
Pievieno sasmalcinātus blanšētos tomātus un garšvielas, vāri aptuveni 30 minūtes un sablendē. Kad masa atdzisusi, iekul jogurtu.

Nageti

Izkausē pannā sviestu, pievieno miltus un apcep 1 minūti.

Pievieno pienu un maisi aptuveni 5 minūtes, līdz veidojas viendabīga bieza krēma konsistence.
Noņem pannu no uguns un pa vienam iekul olu dzeltenumus, pievieno garšvielas, muskatriekstu un rīvēto sieru.
Zemā traukā ieklāj plēvi un izlīdzini pagatavoto masu. Atstāj ledusskapī uz nakti.
Nākamajā dienā, kad masa ir sacietējusi, sagriez aptuveni 2 x 5 cm lielos gabaliņos.
Panē gabaliņus miltos, tad sakultā olā un rīvmaizē.
Liec atdzesēt ledusskapī uz 1 stundu.
Cep sakarsētā eļļā, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Pasniedz ar mērci, kas pagatavota, samaisot visas sastāvdaļas.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Hačapuri

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes