Sastāvdaļas
-
Pilngraudu milti100 g
-
Kviešu milti200 g
-
Soda2 tējk.
-
Auzu pārslas50 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Pipari0.5 tējk.
-
Rozmarīns1 tējk.
-
Timiāns1 tējk.
-
Paniņas300 ml
-
Medus15 g
-
Siers ar amoliņu (rīvēts)90 g
-
Auksts sviests (rīvēts)60 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu un uz pannas izklāj cepamo papīru.
Bļodā liec visas sastāvdaļas, izņemot paniņas, medu un sviestu, samaisi.
Tad pievieno atlikušās sastāvdaļas un visu samaisi ar karoti vai viegli samīci ar rokām, bet nepārmīci.
Uz cepamā papīra izveido apaļu kukulīti 20 cm diametrā, liec krāsnī vienu nodalījumu zem vidējā un cep 35–40 minūtes, līdz maize kļūst zeltaina.
Izņem no krāsns un atdzesē.