Sastāvdaļas
-
Dzeltenās bietes4 gabali
-
Mini kartupeļi6 gab.
-
Baklažāns1 gabali
-
Burkāns1 gab.
-
Suši lapas4 gab,
-
Tofu200 g
-
Grauzdēti lazdu rieksti50 g
-
Sojas majonēze6 ēdamk.
-
Dillesdekorēšanai
-
Maurlokidekorēšanai
-
Salātu lapasdekorēšanai
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Melnie pipari1 šķipsniņa (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rimi Gardēžu vegānā siļķe kažokā. Jā arī siļķe kažokā var būt vegāna. Smelies iedvesmu no Edgara Sandera klasiskākās receptes pagatavošanā.
Bietes, burkānu un kartupeļus novāri ar visu mizu, nomizo un sagriez mazos gabaliņos (vai sarīvē kā klasiskajā siļķes kažokā versijā).
Tofu sadrupini mazākos gabaliņos.
Baklažānu sagriez mazākos gabalos un liec uz pannas cepties, līdz mīksts.
Pievieno sasmalcinātas nori lapas un turpini cept kādas 3–5 min. Pievieno sāli pēc garšas.
Visus gatavos dārzeņus kārto uz šķīvja kā salātus, pievieno majonēzi, tofu un grauzdētus lazdu riekstus (vai kā klasiskajā variantā liec sarīvētus dārzeņus dziļā traukā kārtās).
Pievieno sāli un piparus pēc garšas.