Siļķes kažokmaizītes

  • Gatavošana 10min
  • Viegli
Siļķes kažokmaizītes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Auzu polārmaize
     2 gab.
  • Vārīta biete (neliela)
     1 gab.
  • Majonēze
     2 ēdamk.
  • Marinēta siļķe
     90 g
  • Ābols (neliels)
     1 gab.
  • Citrons
     1 gab.
  • Pipari, sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Siļķes kažokmaizītes ir kā atzars iemīļotajiem latviešu salātiem - siļķei kažokā. Šīs maizītes kalpos kā izcila uzkoda svinībām un piešķirs latvisku noskaņu svētkiem. Iemēģini!

Sagriez bieti mazos gabaliņos, pievieno nedaudz piparu un sāls.
Sagriez mazos gabaliņos siļķi. Tāpat kubiņos sagriez ābolu un apslaki to ar citronu sulu, lai ābols neoksidējas.
Uz abām polārmaizītēm liec majonēzi, tad bietes, siļķi un ābolus. Pa virsu uzliec mazu šķēlīti citrona, nedaudz piparu. Ja vēlies, vari dekorēt ar zaļumiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli

Salmiņu zirnekļtīkli

10min • Viegli