Siltā tomātu mērce

  • Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti
Siltā tomātu mērce
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Tomāti savā sulā
     390 g
  • Olīveļļa Extra Virgin
     30 ml
  • Smalki sakapāts rozmarīns
     1 ēdamk.
  • Brūnais cukurs
     2 ēdamk.
  • Kūpināta paprika
     2 tējk.
  • Svaigi malti melnie pipari
     1 tējk.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Cukurs Demerara
     1 ēdamk.
  • Smalki sakapāti pētersīļi
     25 g
  • Smalki sakapāts baziliks
     15 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā lej visas sastāvdaļas, izņemot pētersīļus un baziliku, un vāri uz vidējas liesmas 20 minūtes, kamēr mērce reducējas.
Iemaisi baziliku un pētersīļus un pasniedz vai arī atdzesē un uzsildi pirms pasniegšanas.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābētu kāpostu zupa

1h 20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pildīti tomāti

30min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Krāsainie vegāniskie burito

1h • Vidēji grūti