Siltā tortilja ar malto gaļu

  • Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti
Siltā tortilja ar malto gaļu

Sastāvdaļas

Paštaisītas tortiljas mīklai

  • Kviešu milti
     90 g
  • Cepamais pulveris
     0.5 tējk.
  • Ūdens
     50 ml
  • Eļļa
     0.5 tējk.
  • Sāls
      Pēc garšas

Tortiljas pildījumam

  • Sarkanais sīpols
     1 gabali
  • Kukurūza
     50 g
  • Ledus salāts
     0.25 gab.
  • Burkāns
     50 g
  • Jalapeno pipari Rimi Planet
     30 g
  • Mini plūmju tomāti Rimi
     30 g
  • Garšvielas
      Pēc izvēles

Gaļas masai

  • Maltā gaļa rimi
     200 g
  • Grieļu jogurts Rimi
     1 ēdamk.
  • Kartupeļu garšviela Rimi Smart
     1 šķipsniņa (-s)

Mērcītei

  • Citrons
     0.5 gabali
  • Grieķu jogurts Rimi
     4 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Paštaisītai tortiljas mīklai

 

Sajauc miltus ar sāli un cepamo pulveri.

Sasildi ūdeni, pievieno eļļu.
Sajauc silto ūdeni ar miltiem un kārtīgi izmīci.
Mīklu sadali uz pusēm, ieliec maisiņā un atstāj siltumā uz 15 minūtēm.

Pa to laiku pagatavo gaļu:

kārtīgi to samaisi ar garšvielām un jogurtu un veido kebaba iesmus.

Cep cepeškrāsnī grila režīmā 220 grādos 10–12 minūtes.
Sagriez salātus, sarkano sīpolu, burkānu.
Sajauc jogurtu ar citrona mizu, sulu, pipariem un sāli.
Pievieno nedaudz saldinātāja – cukuru, medu vai kādu sīrupu, bet ne vairāk par tējkaroti.
Izrullē abus mīklas gabalus un cep karstā pannā 30–50 sekundes no vienas puses, tad 10 sekundes no otras.
Siltās tortiljas apklāj ar dvieli vai liec katlā zem vāka, lai veidotos kondensāts un mīkla paliktu mīksta.
Tortiljās pildi visas sastāvdaļas un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli