Silti pupiņu salāti ar harisu un tahini

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Silti pupiņu salāti ar harisu un tahini
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Salāti

  • Melnās pupiņas
     100 g
  • Zaļo pākšu zirņi
     100 g
  • Turku zirņi
     100 g
  • Zaļās franču pupiņas
     100 g
  • Brūnās pupiņas
     100 g
  • Tahini
     75 ml

Harisa

  • Olīveļļa
     70 ml
  • Čili pārslas
     30 g
  • Tomātu pārslas
     50 g
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Sarkanās paprika
     2 gab.
  • Kūpinātas paprikas pulveris
     5 g
  • Koriandrs
      7 sēklas
  • Kumīna sēklas
     10 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Silti pupiņu salāti ar harisu un tahini

Gatavo harisu. Veselu papriku liec krāsnī cepties 250 grādos 25 minūtes.
Sausā mērču katlā grauzdē koriandra un kumīna sēklas.
Pievieno olīveļļu un smalki sagrieztus ķiplokus, iepriekš sacepto papriku, pārējās harisas sastāvdaļas, liec katlā un izsildi.
Zaļās franču pupiņas un pākšu zirņus noblanšē sālsūdenī.
Turku zirņus, melnās un brūnās pupiņas izmērcē ūdenī 1 stundu un novāri, līdz tās mīkstas, bet ne izjukušas.
Pasniedz siltas, iemaisot tahini un harisu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli