Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Siltie bulgura salāti
-
Gatavošana 31min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Dārzeņu buljons1 gab.
-
Bulgurs500 g
-
Svaigs lasis2 gab.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Itāļu garšvielas0.5 tējk.
-
Malta paprika1 tējk.
-
Kajēnas pipari1 tējk.
-
Sojas mērce1 ēdamk.
-
Medus1 ēdamk.
-
Eļļa cepšanai3 ēdamk.
-
Tomāti150 g
-
Baltās pupiņas100 g
-
Melnās pupiņas100 g
-
Loki20 g
Mērce
-
Olīveļļa Extra Virgin50 ml
-
Citrons0.5 gab.
-
Sinepes1 tējk.
-
Medus1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Litrā silta ūdens izsķīdini kubiņu dārzeņu buljona. Ļauj tam uzvārīties.
Pievieno bulguru. Atstāj uzbriest 20 minūtes.
Piestā ieber ½ tējkarotes rupjās sāls un ½ itāļu garšvielu maisījuma. Sasmalcina.
Sasmalcinātajam sāls un garšvielu maisījumam pievieno paprikas pulveri, kajēnas piparus, sojas mērci, medu un eļļu. Samaisa viendabīgā masā.
Ar garšvielu maisījumu apslaka laša gabalus un liek cepeškrāsnī vai uz grila. Cep 20 minūtes 180 grādu karstumā.
Kamēr gatavojas lasis, uzbriedušo bulguru apmaisa un pievieno sagrieztus tomātus, baltās un melnās pupiņas, lokus un iemaisa bulgura masā.
Dresinga pagatavošana: olīveļļā iemaisa medu un sinepes, kā arī pievieno no puscitrona izspiesto sulu.
Cepto lasi un bulguru apslaka ar mērci un gatavs!