Sastāvdaļas
Salāti
-
Kartupeļi Gardēžu900 g
-
Olīveļļa50 ml
-
Rozmarīns3 zariņi
-
Sāls1 tējk.
-
Ķiploks1 gabali
-
Sojas pupiņas500
-
Rukola50 g
-
Rukolas mikrosalāti1 gabali
-
Dilles1 sauja (-s)
-
Siers Mozzarella125 g
Mērce
-
Jogurts bez piedevām400 g
-
Laima sula1 ēdamk.
-
Sinepes ar medu1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
Atgriez kartupeļu paciņu un iepildi eļļu, pieber sāli, saplucini rozmarīnu, ar naža asmeni saspied ķiploka daiviņas un pievieno.
Maisā sakrati visu un izber cepamtraukā.
Cep 30 -35 minūtes, līdz viegli tos saspiest.
Atkausē un izlobi sojas pupiņas.
Sagatavo mērci un klāj to servējamam traukam apakšā.
Liec traukā kartupeļus, rukolas salātus, sakapātas dilles, sojas pupiņas un saplucinātu Mocarellu.
Var pasniegt gan kā pamatēdienu, gan kā piedevu, piemēram, zivs vai putna gaļas ēdienam, tikai bez Mocarellas.