Siltie mocarellas salāti

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Siltie mocarellas salāti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Siers Rimi Mozzarella
     250 g
  • Tomāti
     400 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Baltmaize Rimi Beķera
     0.5 paciņa (-s)
  • Olas Rimi kūtī dētās
     1 gabali
  • Baziliks
     1 sauja (-s)
  • Sāls un cukurs pēc garšas
     
  • Eļļa Rimi Smart cepšanai
     40 ml
  • Milti Rimi Smart
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izkaltē pusi maizes klaipa, līdz tas kļūst par grauzdiņu: kaltē cepeškrāsnī 8–12 minūtes 190 grādos vai karstā gaisa krāsnī jeb aerogrilā 9 minūtes 190 grādos.
Samal rīvmaizē, pievieno nedaudz sāls.
Kārto cepešpannā tomātus, ķiploku un baziliku ar eļļu, sāli, cukuru un pipariem, liec cepeškrāsnī uz 12 minūtēm 210 grādos.
Atsevišķās bļodiņās liec miltus, rīvmaizi un sakultu olu.
Veselu mocarellu apviļā miltos, lai nosusinātu, tad apmērcē olā, pēc tam – rīvmaizē, atkal olā un vēlreiz rīvmaizē.
Šādi sagatavotas mocarellas liec aerogrilā uz 9 minūtēm 120 grādos.
Pēc 4 minūtēm apgrozi uz otriem sāniem.
Kad tomātu masa gatava, to nedaudz samaisi.
Šķīvī kārto silto tomātu masu un virsū – zeltaini brūnu, fritētu mocarellu.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tomāti želejā

1h • Viegli