Siltie sarkano kāpostu salāti ar kazas sieru un valriekstiem

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Siltie sarkano kāpostu salāti ar kazas sieru un valriekstiem
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Olīveļļa
      cepšanai
  • Sarkanais kāposts
     700 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Balzametiķis
     2 ēdamk.
  • Ābols
     2 gab.
  • Kazas siers
     100 g
  • Pētersīļi (sakapāti)
     1 ēdamk.
  • Timiāns
     1 tējk.
  • Valrieksti
     120 g
  • Sāls
     1 tējk.
  • Pipari
     0.5 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sarkano kāpostu salāti ar kazas sieru un valriekstiem ir ātri pagatavojama un veselīga maltīte, kas būs piemērota veģetāriešiem un kas būs lielisks šķiedrvielu avots visai dienai!

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C.
Sīpolu sagriez ceturtdaļās, pēc tam plānās šķēlītēs. Sautē sīpolu ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas pannā zem vāka apmēram 7-10 minūtes.
Kamēr sīpols cepas, sagriez kāpostu četrās daļās, nogriez kacēnu un pēc tam sagriez plānās šķēlēs. Pannā sīpoliem pievieno kāpostu, ķiplokus, balzametiķi, timiānu, sāli un piparus.
Sautē 10-15 minūtes atkarībā no tā, cik mīkstus vai kraukšķīgus vēlies kāpostus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Citrusaugļu salāti

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes