Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Vistas fileja2 gab.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Sālspēc garšas
-
Saulē kaltēti tomāti100 g
-
Mini sparģeļi150 g
-
Sviests cepšanai30 g
-
Cukurzirnīši100 g
-
Salātu maisījums200 g
-
Tomāti ķiršu (dzelteni)50 g
-
Sarkanais sīpols20 g
-
Melnie piparipēc garšas
Mērce
-
Olīveļļa100 ml
-
Tumšā krēma balzametiķis40 ml
-
Citrona sula0.5 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pagatavo mērci: visas sastāvdaļas samaisi līdz viendabīgai mērces konsistencei.
Vistas fileju sagriez šķēlēs, pārkaisi sāli un piparus, ierīvē ar ķiploku un grilē vai apcep uz pannas, kamēr mīksta.
Sparģeļus un cukurzirņu pākstis nomazgā, pārkaisi ar sāli, cep sviestā vai olīveļļā.
Bļodā kārto mazgāto salātu mix, apcepto vistu, sasmalcinātus saulē kaltētus tomātus, apceptos sparģeļus un cukurzirņu pākstis, ķirštomātiņus, un plānās ripiņās sagrieztus sarkanos sīpolus, pārslaki ar eļļas- balzametiķa mērci.