Sastāvdaļas
-
Maiga olīveļļa30 ml
-
Sviests20 g
-
Sīpoli900 g
-
Ķiploki10 daiva (-s)
-
Timiāna lapiņas1 ēdamk.
-
Jūras sāls0.5 tējk.
-
Svaigi malti melnie pipari1 tējk.
-
Kārtainā mīkla Selection By Rimi400 g
-
Siers Gruyere100 g
-
Vidējas olas3 gab.
-
Saldais krējums250 ml
-
Muskatriekstsnedaudz
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sīpolu tarte
Sakarsē pannu (23 cm diametrā), liec tajā eļļu, sviestu, sīpolu (nomizotu, plānās šķēlēs), ķiploku (plānās šķēlēs) un garšvielas un sautē, ik pa laikam apmaisot, uz ļoti mazas uguns apmēram 30 minūtes. Skaties, lai sīpoli nekļūst brūni.
Saliec kopā 4 mīklas (atlaidinātas) plāksnes, izrullē nedaudz, lai turas kopā, un ieklāj formā, veidojot 5 cm augstu malu.
Sajauc sīpolus un rupji sarīvētu sieru, pievieno saldo krējumu, olas, svaigi rīvētu muskatriekstu un visu samaisi.