Sīpolu tarte

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti
Sīpolu tarte
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Maiga olīveļļa
     30 ml
  • Sviests
     20 g
  • Sīpoli
     900 g
  • Ķiploki
     10 daiva (-s)
  • Timiāna lapiņas
     1 ēdamk.
  • Jūras sāls
     0.5 tējk.
  • Svaigi malti melnie pipari
     1 tējk.
  • Kārtainā mīkla Selection By Rimi
     400 g
  • Siers Gruyere
     100 g
  • Vidējas olas
     3 gab.
  • Saldais krējums
     250 ml
  • Muskatrieksts
      nedaudz

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sīpolu tarte

Sakarsē pannu (23 cm diametrā), liec tajā eļļu, sviestu, sīpolu (nomizotu, plānās šķēlēs), ķiploku (plānās šķēlēs) un garšvielas un sautē, ik pa laikam apmaisot, uz ļoti mazas uguns apmēram 30 minūtes. Skaties, lai sīpoli nekļūst brūni.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

Saliec kopā 4 mīklas (atlaidinātas) plāksnes, izrullē nedaudz, lai turas kopā, un ieklāj formā, veidojot 5 cm augstu malu.

Pārklāj ar cepamo papīru, nosedzot arī sānus, ieber rīsus vai pupiņas līdz vietai, kur beidzas mīkla (tas darbojas kā slogs), un liec krāsnī uz 15 minūtēm.
Tad noņem cepamo papīru un cep vēl 10 minūtes.

Sajauc sīpolus un rupji sarīvētu sieru, pievieno saldo krējumu, olas, svaigi rīvētu muskatriekstu un visu samaisi.

Lej formā un liec krāsnī uz 35 minūtēm, samazinot temperatūru uz 180 grādiem.
Kad gatavs, atdzesē 30 minūtes.
Ja ēdīsi agrāk, var neizdoties skaisti sagriezt.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes