Sīpolu zupa

  • Gatavošana 2h 20min
  • Vidēji grūti
Sīpolu zupa
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Sviests
     50 g
  • Konjaks
     20 ml
  • Sīpoli
     8 gab.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Baltvīns
     300 ml
  • Dārzeņu vai liellopa buljons
     1 L
  • Timiāns
      4 zariņi
  • Lauru lapas
     1 sauja (-s)
  • Baltmaize vai franču bagete
      pēc garšas
  • Šveices siers vai cietais siers
     100 g
  • Eļļa
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sīpolus griez plānos pusapļos (mēnestiņos), ķiploku smalki uzkapā.

Katlā uzsildi eļļu un liec nofritēties timiānu un lauru lapas.

Tad pievieno sviestu, pakāpeniski liec sīpolus un ķiplokus uz nelielas uguns sautēties.

Pēc tam pievieno baltvīnu un turpini sautēt 10 minūtes.

Tad pievieno buljonu un atstāj uz mazas uguns sutināties stundu.

Kad zupa savārījusies, pievieno konjaku.

Zupu liec siltumizturīgos traukos (bļodās) un pāri liec šķēles maizi ar rīvētu sieru. Traukus liek krāsnī 180 grādos līdz siers izkusis un zeltaini brūns.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli